U trendu

Svedok: Nisam obraćao pažnju na garažu gde je ubijen Taton

Na današnjem nastavku ponovljenog sudjenja navijaču fudbalskog kluba Partizan Djordju Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu, saslušan je svedok Igor Dimitrijević, šanker kafea na Obilićevom vencu, blizu garaže gde je stradao Taton.

„Odjednom je krenula masa u kafić ‘ZuZu’s’, uletelo je sedam, osam ljudi, sagnuo sam se ispod šanka da me ne pogodi neka flaša. Kada sam se podigao, gužva se već razišla, u kafiću je bilo oko deset gostiju i video sam razbacane stolove u bašti. Bilo je dima napolju, ali nisam obraćao pažnju na garažu (gde je ubijen Taton)“, rekao je Dimitrijević u Višem sudu u Beogradu.

On je rekao i da se potom vratio na svoje radno mesto – za šank.

Na sledećem ročištu zakazanom za 13. jun trebalo bi da budu saslušani svedoci koji danas nisu došli, a to su dva zaštićena svedoka, kao i svedoci Aleksandar Jakovljević, Aleksandar Banjac, Predrag Simić, Slobodan Čenić.

Za svedoka će biti pozvan i advokat Aleksandar Aleksić, za koga Tatonova odbrana tvrdi da će dokazati da vlasnica frizerskog salona na Obilićevom vencu Svetlana Bubanja Bjelić, koja je na prošlom ročištu rekla da je videla kako Bris Taton skače u prolaz izmedju stepeništa i garaže nije dala istinit iskaz.

Prelić je u odsustvu bio osudjen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo sudjenje.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osudjenih za ubistvo. Djordju Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora.

Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osudjeni na po 30 godina zatvora.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača Partizana. On je umro 12 dana kasnije od povreda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.