U trendu

Svi gosti fascinirani načinom kojim BG privlači investicij

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem zdravstvene stanice u Borči i naglasio da mu je posebno bitna realizacija projekta Tiršova 2.

Deca obolela od malignih bolesti moraju da imaju maksimalni komfor. U novoj zgradi Tiršova 2 za lečenje dece imaćemo na raspolaganju više od 30.000 kvadrata, rekao je Radojičcić i dodao da će to zasigurno biti najbolja regionalna bolnica koja će omogućiti da zadržimo mlade lekare, a pacijentima najbolje uslove za lečenje

Biće organizovane savremene službe za najteže pacijente, pre svega za one sa malignim bolestima ili za one koji se pripremaju za operaciju srca – rekao je gradonačelnik, za TV Hepi i dodao da će bolnica biti organizovana tako da deca provode što manje vremena u istoj.
Tender za pripremne radove je završen, a i projekat detaljne organizacije klinike bezmalo je potpuno okončan, navodi se saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje.

Radojičić kaže da sledi tender za izvođenje i da se nada da će u toku dve do tri godine biti izgrađena Tiršova 2.

Podsetio je da je ovo samo jedan od projekata u oblasti zdravstva, u koje se mnogo ulaže zahvaljujući pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću.
Gradonačelnik je ukazao na saradnju sa gradovima i opštinama iz regiona i podsetio da je Beograd juče posetila delegacija iz Nikšića, sa kojom će imati sastanke i danas.

Imali smo čitav niz sastanaka sa predsednicima opština i gradonačelnicima iz regiona, Banjaluke, Neuma, Istočnog Sarajeva, Berana, Budve, a evo sada i Nikšića, dodao je on.

„Beograd nastoji da razmenjuje iskustva sa drugim gradovima i da uči od njih, kao što našu pomoć želimo da pružimo pre svega primerima dobre prakse. Svi naši gosti bili su fascinirani Beogradom na vodi, kao i načinom na koji Beograd privlači investicije“, rekao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.