U trendu

Svi radnici vojne fabrike Sloboda u Čačku vratili se na posao

Svi radnici vojne Kompanije Sloboda u Čačku vratili su se na posao i ta fabrika od danas nastavlja kompletnu proizvodnju koja je bila prekinuta pre 15 dana zbog velike eksplozije koja se dogodila u fabričkom magacinu, rečeno je danas agenciji Beta u fabričkom Samostalnom sindikatu.

Oko 410 radnika Slobode koji su zaposleni u pogonima pirotehnike danas počinju rad, dok su zaposleni u drugim pogonima počeli da rade u četvrtak.

Kompanija Sloboda zapošljava oko 2.000 radnika.

Specijalizovane deminerske jedinice iz Remontnog zavoda u Kragujevcu su poslednjih nekoliko dana radile na uništavanju neeksplodiranih granata u krugu fabrike i okolini.

U Kompaniji „Sloboda“ u junu su se dogodila dva akcidenta kada je 4. juna eksplodirao magacin gotove robe, a 15 dana kasnije i magacin sa barutom, posle čega je u fabrici prekinuta proizvodnja.

U obe eksplozije pričinjena je velika materijalna šteta, a prilikom druge esksplozije lakše su povredjena tri radnika, oštećeno je više desetina stambenih i drugih objekata u okolini fabrike i evakuisano oko 150 ljudi koji žive u okolini vojne fabrike.

Uzroci eksplozija još uvek nisu poznati, a u Osnovnom javnom tužilaštvu agenciji Beta su rekli da su u toku istražne radnje povodom tih eksplozija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.