U trendu

Tableti podeljeni deci iz Prihvatilišta

BEOGRAD – Tablet računari podeljeni su danas deci iz Prihvatilišta za decu Beograda na opštini Zvezdara, koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred osnovnih škola, a uručili su ih zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Petoro dece iz Prihvatilišta dobilo je tablet računare i kartice sa besplatnim internetom, a Vesić je naveo da je glavni cilj da se omogući da deca iz Prihvatilišta imaju jednaske uslove u obrazovanju kao svoji vršnjaci.

„Za njih je Prihvatilište potpisalo reverse, za drugu decu potpisuju roditelji i na taj način im pomažemo da lakše prevaziđu situaciju u kojoj su se našli i za koju nisu krivi, a naše Prihvatilište i institucije su tu da im pomognu da postanu dobri članovi društva“, rekao je Vesić.

On je rekao da će ove nedelje biti podeljeno oko 30.000 tablet računara i da će ih dobiti deca iz Zemuna, Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, sa Voždovca, Palilule, kao i iz Grocke.

„Istovremeno delimo ukupno 6.952 laptopova za sve učitelje i nastavnike koji takođe dobijaju besplatan internet“, rekao je on.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da je petoro od 24 dece koja borave u Prihvatilišu dobilo tablet računare, ali da su sva deca koja idu u školu dobila besplatne udžbenike i školski pribor.

„Današnja podela tablet računara šalje poruku celom društvu da su sva deca u Beogradu jednaka i da imaju jednaka prava i uslove“, rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da je epidemiološka situacija u toj ustanovi mirna, da nema zaraženih korisnika i zaposlenih.

Navela je da nema slučajeva zaražavanja virusom korona ni u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, kao ni u Prihvatilištu pri Zvečanskoj.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković iskazala je zahvalnost Gradu Beogradu na tome što , kako je rekla, ne zaboravlja decu Prihvatilišta i omogućava im da se obrazuju kao svoji vršnjaci.

, „Brišu se razlike kada oni dođu u školu jer sve ono što imaju druga deca koja dolaze iz roditeljskoj doma zahvaljujući Gradu imaju i deca prihvatilišta. Zato je veoma lako podizati nivo usluga koje Prihvatilište pruža i biti dostupan svakom detetu 24 sata u kriznim i neodložnim situacijama“, rekla je Stajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar