U trendu

Tatalović: DS ne bezi od novih izbora

BEOGRAD – Predsednik odborničke grupe DS u Skupštini grada Beograda Filip Tatalović kaže da je način na koji će funkcionisati vlast u prestonici pitanje za SNS, koja ima većinu, i dodao da u DS nemaju ništa protiv novih izbora u gradu.

Tatalović je rekao da po zakonu ne postoji „mala“ i „velika“ većina, ali je, kaže, većina SNS u Beogradu „tanka“, pa će morati za svaku sednicu da obezbedi prisustvo svakog odbornika.

„Sami će morati da vide kako će vlast funkcionisati“, kazao je Tatalović za Tanjug.

Na pitanje da li će, ipak, biti ponovljenih izbora u Beogradu i da li je to u interesu DS-a, Tatalović je rekao da ne postoji ni jedna stranka opozicije koja beži od izbora, jer opozicija nema sta da izgubi i uvek želi izbore, pa „samim tim, i DS želi izbore“.

Na pitanje zašto opozicija nije učestvovala u glasanju za predsednika Skupštine grada Beorgada, ali i zašto njihovi odbornici nisu napustili salu, Tatalović je kazao da je DS ranije najavila da neće glasati na sednici Gradske skupštine, a da će ipak ostati prisutni.

Da su svi uzeli listiće, objasnio je, desilo bi se da bi vladajuća većina imala 57 glasova i ne bi se, kaže, znalo koja je osoba stavila svoj interes ispred javnog.

„Zato smo odbili da uzmemo listiće, a u sali smo ostali da bismo ispratili proces glasanja i da bismo videli da li su svi glasali kako treba i da li su svi uzeli listiće“, dodao je Tatalović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar