U trendu

Teško povređena devojka u saobraćajnoj nesreći

BEOGRAD – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.30 časova u bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića jedna devojka je sa teškim povredama prevezena u Urgentni centar gde joj je pružena adekvatna lekarska pomoć, rečeno je iz Hitne pomoći.

U Ustaničkoj ulici se sinoć dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je lakše povređena jedna osoba, ali je jutros u 03:30 ekipa Hitne pomoći intervenisala zbog požara u ulici Đorđa Jovanovića odakle je prevezla jednu ženu koja se nagutala dima i imala probleme sa disanjem.

Tokom cele noći više ekipa je bilo angažovano na pružanju pomoći povređenima u eksploziji fabrike raketinih goriva u Leštanima.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su zbog nekoliko slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Tokom protekle noći je obavljeno ukupno 17 interkliničkih transporta kovid pacijenata, a 5 novozaraženih pacijenata je doveženo na trijažu, a potom prebačeno na Infektivnu kliniku UKC i u Zemunsku bolnicu.

Kao i prethodnih dana i proteklih noći javljao se veliki broj Beograđana koji su žalili na različite simptome, a brojni hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici raspitivali su su se za savete lekara zbog raznih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičari i kardiovaskularnih pacijenata, ali i onih koji su zvali zbog simpoma prehlade ili kovida.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar