U trendu

TOB ugostiteljskim objektima podelio dezinfekciona sredstva

BEOGRAD – Turistička organizacija Beograda (TOB) danas je počela raspodelu dezinfekcionog materijala i opreme smeštajnim kapacitetima i ustanovama kao i javnim površinama u Beogradu koje turisti i građani posećuju i njaviše koriste.

TOB je saopštio da su dezinfekcioni materijal deo donacije koju turističkom sektoru u Srbiji daje Evropska unija, a TOB-u je dodeljen u okviru projekta „Čisto i sigurno“.

Dezinfekciona sredstva su podeljena nekim hostelima i registrovanim kampovima, Domu učenika srednjih škola Patrijarh Pavle, Beogradskoj tvrđavi, Gradskim pijacama, Adi Ciganliji, Emisionoj tehnici i veze – Avala; Beo Zoo vrtu, Botaničkoj bašti, Šumskoj upravi Avala, SC ,,Šumice“, Turističkoj organizacija Surčin, Centru za kulturu Grocka.

Ostatak sredstava i opreme, TOB će u narednom periodu podeliti i drugim javnim preduzećima, nekategorizovanim smeštajnim kapacitetima, ustanovama kulture, otvorenim autobusima namenjenim za turističko razgledanje grada, glavnim turističkim atrakcijama i drugim frekventim lokalitetima u gradu, navodi se u saopštenju.
Projekat je finansiran je od strane Evropske unije i Vlade Nemačke, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.