U trendu

Tokom noći napadnuti antifašistički lokali u Novom Sadu

Oko 3.00 sata posle ponoći grupa nepoznatih počinilaca porušila je inventar ispred lokala „Crni ovan“ i iscepala banere sa logom tog kafića, da bi nekih petnaestak minuta kasnije sa pročelja zgrade „Crne kuće“ skinula veliki baner, zgužvala ga i ostavila pred kapijom.

Oba lokala koja su novosadskoj javnosti poznata kao antifašistička i levičarska, do sada su bila meta brojnih napada pripadnika neonacističkih i fašističkih organizacija, te su njihovi vlasnici ocenili da se i iza ovog napada kriju isti motivi.

Kako je za agenciju Beta potvrdio vlasnik lokala „Crni ovan“, Bojan Šovljanski, njihov baner je pronađen zgužvan zajedno sa banerom „Crne kuće“.

On je ocenio da je u pitanju „jasna politička poruka“ neofašističkih organizacija, simbolično na Dan pobede nad fašizmom.

„Oni ovim pokazuju da se ne slažu sa principima jednakosti i da su zagovarači fašističkih ideologija straha, nasilja, što iznova pokazuju u praksi“, kazao je Šovljanski.

Dodo je da je policija obavila uviđaj, te da ovoga puta u napadu nije bilo povređenih jer lokal u to vreme nije radio.

Šovljanski je podsetio da je u pitanju šesti napad na taj lokal, te da je jasno da je neophodno da se izvršiti pritisak na neofašističke organizacije i njihove članove i kažnjavati ih za ovakve napade i za širenje fašističke ideologije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.