Toni Cetinski: Novi album je najbolji do sada

Pevač Toni Cetinski izjavio je da je njegov novi album „Kao u snu“, koji je nedavno objavljen, „veoma dobar, ako ne i najbolji do sada“.

On je danas održao koncert u Budvi, u okviru manifestacije Karnevalske majske večeri, a kako je rekao agenciji Beta, prema reakcijama publike moglo bi se zaključiti da je „napravljen dobar novi album“.

„Trebalo nam je malo duže, ali eto komentari publike i mojih promotera su da se isplatilo malo duže čekati jer je album jako dobar, ako ne i najbolji do sada“, istakao je on.

Cetinski je rekao da je razlog zašto je prošlo šest godina od kada je izdat poslednji album tehničke prirode.

Kako je kazao, imali su 30 gotovih pesama, isproduciranih za album, ali su prošle godine na turneji videli šta ljudi vole i shvatili „nove dimenzije do kojih su došli u zvuku“ a zatim „zaustavili te spremljene pesme“.

„U tim momentima sa publikom sam shvatio da, od kako smo uveli gudačke instrumente, bend malo suzdržanije svira, stišao se i dobio sam više prostora za svoj vokal, za ono što je bit svega, da ustvari tekst više dolazi do izražaja“, istakao je on.

Cetinski je dodao da su tada odlučili da naprave „nešto što nije svakidašnje“ i da su zaustavili tih 30 pesama i izabrali odredjene koje su ušle u novi album.

„Napravili smo uži izbor i sve ispočetka izaranžirali, pojednostavili i minimalizovali digitaliju. Uglavnom se sve bazira na analognim instrumentima, nešto što je novo i na taj način smo hteli da zvuči i album“, istakao je on.

Cetinski je ocenio da je deset gudača orkestru „dalo dodatnu vrednost i nešto što je produžilo vek starim pesmama“, a kako je dodao nove pesme „odlično prolaze“.

Prema njegovim rečima, sada je izdato 16 pesama, dok je ostatak sačuvan za naredni album.

Na pitanje da li uskoro planira saradnju sa nekim muzičarem iz regiona, rekao je da sada „odmara od saradnji“, ali da nema nikakve predrasude prema bilo kome i bilo čemu, samo ako je „dobra pesma i dobar čovek“.

Na koncertu u Budvi Cetinski je pevao na trgu ispred starog grada, koji je bio popunjen publikom uprkos kiši koja je padala.

„Karnevalske majske večeri“ završiće se sutra dečijom karnevalskom povorkom i koncertom hora „Dečiji hor D-mol“.

Manifetsaciju organizuju Turistička organizacija Budve, Opština Budva, nevladina organizacija (NVO) „Feštadjuni“ u saradnji sa Kulturnim centrom „Stara Budva“ i hotelom „Mažestik“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.