U trendu

TOS: Srbija i Turska za jaču saradnju turističkih privreda

NOVI SAD/BEOGRAD – Postoje brojni preduslovi za povećanje dolazaka turista is Turske u Srbiju i jačanje saradnje turističkih privreda dve zemlje, ocenjeno je na prvom poslovnom susretu predstavnika srpskih i turiskih turoperatora, održanom u Novom Sadu.

Na poslovnom skupu, koji su zajedno organizovali Turistička organizacija Srbije, predstavništvo Turkish Airlines-a u Srbiji i Turistička organizacija Grada Novog Sada,
pored predstavnika domaćih turoperatora učestvovalo je i 40 organizatora putovanja iz Turske, i to iz 15 gradova.

Savetnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Vesna Antić, rekla je da broj turista iz Turske od 2011. godine konstantno raste, a da bi se trend rasta nastavio postoje brojni preduslovi, kao što su dva leta dnevno svakoga dana u nedelji, bezvizni režim između Srbije i Turske, kao i zajedničko kulturno nasleđe.

Ona je podsetila i da je privredna saradnja dve zemlje u usponu, što potvrduje i ovonedeljna poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, navodi se u saopštenju TOS-a.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović navela je da je ovo prilika 40 organizatora putovanja iz Turske ostvare kontakte sa kolegama iz naše zemlje kako bi broj turskih turista u narednom periodu bio još veći. Ukazala je i na veliki potencijal Srbije za kongresni turizam.

Za direktora Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislava Kneževića, ovaj dogadaj je važan sa aspekta pripreme grada kao Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, ali i njegove promocije kao Omladinske prestonice Evrope za 2019.

Takode, smatra da dogadaji koji povezuju turističke privrede, u ovom slučaju dve prijateljske zemlje, Srbiju i Tursku, predstavljaju prioritet u poslovanju i daju veliku podršku turističkoj privredi.

Direktor Turkish Airlines-a u Srbiji, Mehmet Alagoz, rekao je da je fokus ovog poslovnog foruma u upoznavanju organizatora putovanja iz 15 turskih gradova sa turističkom ponudom Srbije, kako bi, pored dobro poznate ponude Beograda, turskim turistima ponudili i Novi Sad i druge destinacije u našoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar