U trendu

TOS: Upoznajte Beograd putem igrice o turističkim atrakcijama

BEOGRAD – Turistička organizacija Beograda postavila je na svom portalu novu igricu „Pronađite turističke atrakcije glavnog grada“, putem koje svi zainteresovani mogu da se na zanimljiv način upoznaju sa znamenitostima glavnog grada, saopštili su danas iz TOB-a.

Novom igricom promoviše se Beograd kao turistička destinacija, ali i nudi mogućnost da se najmlađi i svi zainteresovani zabave na edukativan način.

Neke od opcija u igrici su pronađite Terazijsku česmu na Slaviji, kulu Gardoš na Trgu Republike, Avalski toranj u Knez Mihajlovoj, Most na Adi na Slaviji i čašu vina u Skadarliji.

„Svi znaju da se Beograd na vodi ne nalazi na Slaviji, ali je zato pravi izazov pronaći ga na najpoznatijem beogradskom trgu“, navedeno je u saopštenju.

Takođe, pođednako je teško videti gde je kula Nebojša među mnoštvom tenkova na Beogradskoj tvrđavi, ali je, ipak, najveći izazov pronaći vrapca u Skadarliji.

Putem igrice nudi se mogućnost i da se istraži Beograd kroz pet slika: Kalemegdan, Trg Slavija, Trg Republike, Skadarliju i Knez Mihajlovu.

Najnovija igrica može se igrati na srpskom i engleskom na sajtu Turističke organizacije Beograda – https://tob.rs/rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.