U trendu

Tramvaji 11 i 12 od jutros ponovo preko Savskog trga

BEOGRAD – Tramvajski saobraćaj preko Savskog trga, iz Savske ulice prema Nemanjinoj i obratno, od jutros je zvanično ponovo uspostavljen, nakon probnih vožnji koje su trajale nekoliko dana.

Završetkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u zoni ovog trga stekli su se uslovi za ponovno vraćanje linija 11 i 12 na svoje redovne trase.

Linija 11 saobraćaće trasom Kalemegdan/Donji grad – Blok 45, dok će tramvaji broj 12 voziti od Omladinskog stadiona do Banovog brda.

Od Savskog trga tramvaji 11 kretaće se Savskom ulicom, Bulevarom vojvode Mišića preko Mosta na Adi do Bloka 45, dok će tramvaji broj 12 do Banovog brda ići preko petlje Radnička.

S obzirom da još nisu izgrađena stajališta u Savskoj ulici (u visini Pošte 5), tek po završetku njihove izgradnje, što se očekuje za oko tri meseca, biće stavljena u funkciju.

U međuvremenu, tramvaj 12 privremeno će koristiti stajališta u Nemanjinoj ulici, dok tramvaj 11 u toj zoni za sada neće imati stajališta.

Tokom radova na Savskom trgu te dve tramvajske linije saobraćale su preko Novog Beograda.

Prema najavama gradskih čelnika, Beogradu na vodi koji inače uređuje Savski trg potrebno je još oko 15 do 20 dana da završe trg, puste još jednu saobraćajnu traku i posade zelenilo i drveće tako da će do kraja februara Savski trg biti uređen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar