U trendu

Trifunović: Sredstva koja je država odvojila da se uplate za lečenje dece koja su na listi …

Predsednik Upravnog odbora fondacije „Podrži život“ Sergej Trifunović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandar Vučića da novac koji je država odlučila da da za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uplati toj fondaciji za lečenje petoro dece koja su na listi čekanja, s obzirom da su za Dušana novac prikupili.

„Molim gospodina (Aleksandra) Vučića da te novce što je navodno država odvojila danas kada smo prikupili potreban iznos uplati na naš račun jer imamo još 5-oro dece na čekanju. Znam da nećete izneveriti“, naveo je Trifunović na svom tviter nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je zamolio ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da iz budžetskih rezervi izdvoje novac za lečenje Dušana Todorovića koji boluje od tumora neoblastom.

Fondacija „Podrži život“ koja je prikupljala novac u prethonom periodu za lečenje tog dečaka saopštila je danas da je prikupila neophodna sredstva.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje u Barselonu.

Fondacija je od četvrtka, 6. septembra, do danas ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.