Trinaestoro srpske dece zarobljeno na aerodromu na Kipru!

Trinaestoro dece iz Srbije od sinoć je „zarobljeno“ na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Nikoziji.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva „Izvor“, uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smeštena negde na grčkom delu ostrva.

„Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na “okupiranoj“ strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo“, rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Kako piše „Informer“, vođa puta i direktor KUD „Izvor“ Dejan Tošić objasnio je da je to društvo trebalo da gostuje na festivalu folklora u mestu Girne (na grčkom Kirenija).

„U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim ođednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu“, objasnio je Tošić.

U međuvremenu, predstavništvo Er Pinka ponudilo je svoju pomoć deci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.