U trendu

Trivan: Ministarstvo izdvaja 41 milion dinara za pošumljavanje

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je Srbija zbog biodiverzteta posebno značajna za Evropu, a da važnu ulogu u njegovom očuvanju ima pošumljavanje za koje je ministarstvo izdvojilo 41 milona dinara.

Trivan je kako se navodi u sasopštenju njegovog ministarstva, povodom Svetskog Dana biodiverziteta ocenio da je očuvanje raznovrsnosti živog sveta „uslov opstanka čoveka u budućnosti“ i da je potrebno da „razvijamo svest o značaju i očuvanju živog sveta i da osvajamo i primenjujemo čiste tehnologije“.  

„U tome su naročito značajni vlasnici kapitala, odnosno kompanija koji svojim ulaganjem i razvijanjem novih tehnoloških rešenja strateški utiču ne samo na razvoj, nego i na smanjenje globalnog zagadjenja“, rekao je Trivan.

On je istakao da je nestajanje brojnih vrsta globalni trend koji progresivno raste, i da je zajedno sa klimatskim promenama rezultat „neodgovornog ponašanja čoveka“.

Ambasador Švedske Jan Lundin ukazao je na važnost otvaranja Poglavlja 27 o zaštiti životne sredine za sve gradjane Srbije, i najavio nastavak podrške te zemlje Srbiji na uskladjivanju propisa i sprovodjenju evropskih standarda, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar