U trendu

Tuga: Gujon priznao – „dobijam pretnje i od Albanaca i ekstremista u Srbiji“

Francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je danas da se „medijska hajka“ protiv njega, koja je započela gostovanjem na jednoj beogradskoj televiziji, nastavlja pretećim porukama Albanaca, koje prenose albanski mediji na Kosovu, ali i ekstremista u Srbiji.

Arno je kazao da se oseća ugroženo, kao i da ga hajka dovodi u neposrednu opasnost.

Kako je naveo, Albancima sa KiM i albanskim medijima smeta što govori o teškoj humanitarnoj situaciji u kojoj žive Srbi na Kosovu, a da je zbog hajke koja je počela u petak, dobio „mnogo pretnji, uvreda i poruka mržnji od Albanaca i ekstremista u Srbiji“.

Istovremeno, istakao je on, u Francuskoj je često morao da se pravda jer pomaže Srbima.

„Iako sve pretnje koje dobijam dovode lično mene u opasnost, oni koji će najviše ispaštati su ljudi kojima pomažemo i koji žive u nehumanim uslovima na Kosovu, a o kojima niko ne priča u tim medijima što me napadaju. Očigledno je u pitanju dobro orkestrirana kampanja sa ciljem da se uspori naš rad, samo zato što jasno i glasno govorimo u Srbiji i Francuskoj o situaciji na Kosovu“, rekao je Arno za Telegraf.rs i dodao da može da se desi da mu se zabrani ulazak na KiM.

Prethodnih dana u javnosti se dosta govorilo o Gujonovom gostovanju na N1 televiziji, u kojem je bilo više reči o njegovim političkim stavovima nego o humanitarnom radu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.