U trendu

Tužba protiv Univerzitetskog sportskog saveza Srbije

BEOGRAD – Univerzitet u Beogradu će najverovatnije do kraja nedelje podneti tužbu protiv predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (U S S S) Siniše Jasnića zbog zloupotrebe imena i grba Univerziteta u Beogradu na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri u julu ove godine, izjavila je danas rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

„To je jedna jako ružna epizoda i mi prosto moramo da čuvamo ugled Univerziteta u Beogradu i da reagujemo jer se U S S S postavio iznad Univerziteta i smatrao da ima pravo da kreira ekipe Univerziteta, a on to pravo nema“, rekla je Popović.
Ona je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, između ostalog, navela da je U S S S sam okupio ekipe za učešće na pomenutim igrama i dao im naziv Univerzitet u Beogradu.

„Od svih tih ekipa jedino je ekipa muškog futsala potvrđena od strane Univerziteta u Beogradu kao naš tim, a svi ostali timovi su svojatano ime i grb Univerziteta u Beogradu“, navela je Popović.

Dodala je da su se u svakom timu određenim indirektnim putevima našla možda po dva studenta Univerziteta u Beogradu da bi se dao „mali legitimitet toj ekipi“.

„Mi smo se žalili Evropskoj univerzitetskoj sportskoj asocijaciji (EUSA) da to nisu naše ekipe, da ih ne priznajemo i da se odričemo postignutih uspeha jer nisu naši. EUSA nas stalno vraća na U S S S, stvarajući time apsurdnu situaciju da udruženja i asocijacije koje su tu da facilitiraju studentsko bavljenje sportom zapravo postavljaju pravila univerzitetima i da se U S S S postavio iznad Univerziteta dajući sebi za pravo da sastavlja univerzitetske ekipe“, dodala je Popović.

Stoga će, ponovila je, najverovatnije do kraja nedelje biti podneta tužba protiv predsednika U S S S.

Beograd će, inače, 2020. godine biti domaćin narednih Evropskih univerzitetskih igara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)