Tužilaštvo: Podnete krivične prijave protiv pet osoba zbog eksplozije u Medni

Vojna policija je zbog eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu „Medna“ u kojoj su poginule četiri osobe, podnela Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu krivičnu prijavu protiv pet osoba – jednog vojnog lica i četvorice vojnih službenika, civilnih lica na službi u „Medni“, saopštilo je Tužilaštvo.

Prema saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu krivična prijava podneta je juče i to protiv vojnog starešine D.Ž. (47) zbog sumnje da kao odgovorno lice u Upravi Tehničko remontnog zavoda nije preduzeo mere obezbedjenja vojne jedinice.

Krivične prijave podnete su i protiv I.N.(37), S.P.(45), Z.A.(40) i S.K.(48) za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

U saopštenju se navodi da sumnja da su prijavljena lica izvršila navedena krivična dela proizilazi iz prikupljenih dokaza i nalaza i mišljenja sudskog veštaka za uzroke požara, eksplozija i havarija.

Tužilaštvo će preduzeti dokazne radnje-saslušanje osumnjičenih, ispitivanje oštećenih i svedoka kao i druge dokazne radnje posle čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Eksplozija u zavodu se dogodila 28. februara 2017.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.