U trendu

TV Sandžak: Policija i tužilaštvo vrše pritiske na nas

Menadžment televizije Sandžak iz Novog Pazara ocenio je danas da policijsko-političke strukture vrše pritisak na njih, ali i kompanije koje se reklamiraju na toj televiziji.

TV Sandžak je u otvorenom pismu najvišim državnim organima i medijskim udruženjima optužila inspektora policije B.D. da je „po političkom nalogu“, vršio pritisak na zakupce reklamnog prostora, zbog čega je „uputio žalbu“ načelniku novopazarske policije Draganu Terziću.

U novopazarskoj policiji Sto plus radiju je kratko rečeno da imaju predstavku protiv inspektora B.D. i da je ona uzeta u razmatranje.

Kako radio Sto plus saznaje, inspektor B.D. je postupao po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara, na osnovu prijave za ugrožavanje sigurnosti podnete protiv internet portala „Sandžakpress“.

„Inspektor je sprovodio istražne radnje o tome ko stoji iza tog portala i ko je autor teksta ‘Islamofobija – Ovaj novinar raspiruje mržnju na srpskim medijima protiv muslimana i Sandžaka’, zbog kojeg je podneta krivična prijava protiv N.N. lica za ugrožavanje sigurnosti“, rekao je za radio Sto plus izvor blizak tužilaštvu.

Tužilaštvo je odbacilo sve navode TV Sandžak o pritiscima, ocenjujući da je reč o zameni teza.

„Istraga zbog prijave napada na nezavisno novinarstvo i zaštite novinara od pretnji kojima je bio izložen na tom sajtu se želi predstaviti kao pritisak na medije“, rečeno je radiju Sto plus.

TV Sandžak i internet portal „Sandžakpress“ poznati su kao mediji bliski muftiji Muameru Zukorliću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar