U trendu

U Belekspocentru po smeni između 3.000 i 3.500 građana

BEOGRAD – Punkt za imunizaciju u Belekspocentru na Novom Beogradu najkasnije će biti otvoren do utorka, kada će početi uporedo da se sprovode vakcinacija i revakcinacija, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i dodao da će tu, po jednoj smeni, moći da se vakciniše između 3.000 i 3.500 građana.

Nikodijević je za Tanjug rekao da je, obzirom na to da će od utorka početi uporedo da se sprovode vakcinacija i revakcinacija, neophodan veći kapacitet kako bi građani dobili pođednako kvalitetnu uslugu kakva je na Beogradskom sajmu, gde se imunizacija već vrši.

„Kada počne revakcinacija očekujmo duplo veći broj građana u jednom danu“, rekao je on i dodao da će punkt u hali Belekspocentar pre svega biti dostupan građanima Novog Beograda, Zemuna.

Naveo je da taj punkt, između ostalog, ima 20 kabina gde će se vršiti lekarski pregledi i 22 kabine gde će se davati vakcina, te da će po jednoj smeni moći da se vakciniše između 3.000 i 3.500 građana.

„Imamo dovoljan kapacitet za sve koji budu želeli da prime vakcinu i da se revakcinišu na ovom mestu. Grad Beograd je kompletno opremio ovu halu i u njoj su ispunjeni svu neophodni uslovi za bezbedno odvijanje procesa imunizacije“, istakao je Nikodijević.

Apelovao je na građane da poštuju propisanu proceduru, da se prijave za vakcinaciju putem portala eUprava, te dodao da će svako ko se bude prijavio dobiti određeni termin i mesto gde će primiti vakcinu ili revakcinu.

„Svako ko je primio prvu dozu ima obezbeđenu dozu za revakcinaciju jer smo odmah, čim je počeo proces masovne imunizacije, za svakoga ko je primio prvu dozu iz iste serije odvojili količine za revakcinaciju tako da građani u tom smislu mogu da budu bezbedni“, poručio je Nikodijević.

Apelovao je građanima da i posle primljene prve doze vakcine poštuju mere, nose zaštitne maske i drže fizičku distancu jer se, dodao je, imunitet dobija desetak dana posle revakcinacije.

„Ali, i posle toga moraćemo biti oprezni dok god ne bude vakcinisano više od polovine građana“, dodao je Nikodijević.

Podsetio je da će punkt za vakcinaciju biti otvoren i na levoj obali Dunava, odnosno u novoj zdravstvenoj stanici u Borči.

„Čim bude pušten u rad punkt u Belekspocentru počinjemo montažu opreme u zdravstvenoj stanici Borča. Ako bude bilo potrebe, spremni smo do otvaramo još punktova“, dodao je Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.