U trendu

U beogradskim kol-centrima skoro 200.000 poziva

BEOGRAD – U beogradskim kol-centrima do sada je ostvareno skoro 200.000 poziva sugrađana starijih od 65 godina kako bi dobili pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv virusa korona, kao i prevoz do mesta gde se vrši imunizacija.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da na teritoriji Beograda radi 17 kol-centara, odnosno u svakoj opštini po jedan, ističući da su Grad i opštine od početka pandemije svoje kapacitete stavile na raspolaganje najstarijim sugrađanima, kako bi im pomogli oko imunizacije protiv kovida-19.

„Svaki dan angažovano je više od 150 volontera koji starijim sugrađanima pomažu da se prijave na portal eUprave i da se zahvaljujući tome vakcinišu. Oni rade svaki dan od 8 do 16 sati, i vikendom. Zahvaljujući radu kol-centara, više od 65.000 građana prijavljeno je za vakcinaciju“, rekla je Stanisavljević, a saopštila Gradska uprava.

Ona je podsetila da je u Beogradu više od 350.000 starijih od 65 godina, a da je cilj da se sa svakim od njih kontaktira i da im se pomogne ukoliko postoji bilo kakav problem u vezi sa vakcinacijom.

To podrazumeva prijavu, uz njihovu saglasnost, i prevoz ako su nepokretni ili teže pokretni.

„Naša politika je takva da niko ne sme da ostane bez vakcine zato što nije mogao da se prijavi ili preveze“, naglasila je Stanisavljević.

Dodala je da je starijim sugrađanima omogućeno da se putem kol-centara prijavljuju i za izlete koje organizuju opštine u saradnji sa Gradom.

Navela je da će se prilikom organizovanja izleta ispoštovati epidemiološke mere, jer je zdravlje penzionera na prvom mestu i obaveza grada je da brine o tim ljudima i da im pomogne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.