U trendu

U Beogradu danas akcije suzbijanja i krpelja i komaraca

BEOGRAD – Prvi put ove sezone, u Beogradu će danas ekipe JKP “Gradska čistoća” provoditi dve intenzivne akcije suzbijanja krpelja i komaraca.

“Danas sprovodimo mera kontrole i smanjenja populacije krpelja i suzbijanje odraslih komaraca na svim javnim površinama teritorije grada Beograda. Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10.00 do 14.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine, a na terenu će biti čak petnaest vodila Gradske čistoć”, rekla je za Tanjug Mirjana Cakić iz JKP “Gradska čistoća”.

Suzbijanja krpelja biće obavljeno od 10 do 14 časova na javnim zelenim površinama Lipovačke šume, SP „Jajinci“, Miljakovačke šume, Banjice, Hajd parka, Topčidera, Košutnjaka, Pionirskog grada, Filmskog grada, Nove Skojevske, parka Bele vode, Ade Ciganlije, Ade Huje, Zvezdarske šume, Mirijevskog Venca.

Akcija će obuhvatiti i javne zelene površine Novog Beograda (Ušće sa priobaljem, okolnim parkovima i dr.), poteza priobalja: blok 45- Galovica, poteza Makiša (desna obala Save), od Crvenke do Pančevačkog mosta, od Pančevačkog mosta do Malog raja, Bojčinske šume, sportskog centra „Surčin“, Stepinog gaja, Avale (izletničke površine), Barajevo, izletišta Trešnja i Očage.

“Akcija suzbijanja odraslih komaraca sprovodiće se uređajima sa zemlje i vode u terminu od 18.30 do 22.30 na Adi Međici. Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda”, rekla je Cakić.

Ovog vikenda JKP „Gradska čistoća“ organizuje Dan otvorena vrata.

„Za razliku od svih prethodno organizovanih, ponudićemo najmlađima i priliku da se nađu u laboratoriji JKP „Gradska čistoća“, u subotu, 21. maja u terminu od 09. do 14.00 časova na adresi Trebevićka 16, gde će pomoću mikroskopa moći bolje da osmotre komarce i krpelje, da peptiraju bezbedne tečnosti i da se osećaju kao pravi mali naučnici, dok će 22. maja moći da se provozaju njihovim omiljenim smećarcem”, kazala je Cakić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar