U trendu

U Beogradu danas „Pešačka nedelja“ i „Biciklijada“

BEOGRAD – Povodom obeležavanja kampanje „Evropske nedelje mobilnosti“, koja se ove godine održava od 16. do 22. septembra, u Beogradu će danas biti organizovane „Pešačka nedelja“ i „Biciklijada“.

Tokom „Pešačke nedelje“, koja će biti organizovana od 10 do 15 sati, građani će imati priliku da učestvuju u bogatom kulturno-edukativnom programu za najmlađe.

Posetioci će moći da iskoriste usluge i besplatnog servisa za popravku bicikala na štandu Biciklističkog saveza Srbije, na Terazijama, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da će kod Palate „Albanija“ biti organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10 sati.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate „Albanija“ biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog fotokonkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život“, sa početkom u 12 sati, a nakon dodele biće upriličena i dečija pozorižna predstava „Čvrčak i mrav“ u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.

Tokom trajanja „Pešačke nedelje“ saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 sati.

Kako se navodi, „Biciklijada“ će biti organizovana od 11 do 12 sati na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra „25. Maj“ gde će učesnici „Biciklijade“ takođe imati priliku da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikla od 10 do 13 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.