U trendu

U Beogradu danas uklanjanje suvih stabala

BEOGRAD – Ekipe JKP „Zelenilo Beograd“ danas će ukloniti suva stabla sa tri lokacije na kojima će potom biti posađena nova stabla.

U Francuskoj ulici imeđu brojeva 9 i 11 biće posečeno stablo lipe po Rešenju komunalnog inspektora gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

U Mačvanskoj ulici kod broja 13 planirana je seča potpuno suvog stabla lipe, dok je u Mileševskoj ulici broj 7 planirana seča suvog stabla javora, navodi se u saopštenju „Zelenila Beograd“.

Dodaje se da će po završenoj intervenciji drvna masa biti uklonjena i odvezena, kao i da se radovi vrše u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina.

Prema toj odluci „Zelenilo Beograd“ je dužno da sa javne zelene površine uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje…), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.