U Beogradu otvorena još dva objekta za pomoć beskucnicima

BEOGRAD – U Beogradu su otvorena dva dodatna objekta za pomoć beskućnicima koji tu, osim smeštaja i hrane, imaju i svu potrebnu zdravstvenu negu.

Reč je o izdvojenim radnim jedinicama Prihvatilišta za odrasla i stara lica u koje beskućnici dolaze po uputu gradskog Centra za socijalni rad – jedna na Vračaru koja je već počela sa prijemom korisnika i druga na Autokomandi koja je danas otvorena.

Svaki od objekata ima kapacitet 20 kreveta i izolacioni blok, a prema rečima gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević svi korisnici moraju imati negativan PCR test.

Pojasnila je da beskućnike, po javljanju za prijem, radnici Centra za socijalni rad vode na besplatno testiranje i istakla da će tokom boravka imati svu potrebnu zdravstvenu negu.

„Grad Beograd je na vreme preduzeo niz mera i aktivnosti kako bi u predstojecim hladnim danima bio spreman za smeštaj beskućnika kojima je potrebna pomoć i podrška Grada“, istakla je Stanisavljević za Tanjug prilikom obilaska objekta na Autokomandi i dodala da je Beograd jedini grad u regionu koji je otvorio dodatne kapacitete za pomoć beskućnicima.

Navela je da je, osim glavnog objekta za bolesna i stara lica u Kumodraškoj ulici koji može da primi 104 korisnika, Grad za pomoć beskućnicima obezbedio ukupno četiri objekta.

Osim pomenutih na Vračaru i Autokomandi, obezbeđena su i dva nova dnevna centra gde beskućnici mogu da dobiju obrok, higijenski paket i odeću, dodala je Stanisavljević.

Najavila je i otvaranje dodatnih objekata ukoliko se ukaže potreba za tim i naglasila da lica kojima je potrebna pomoć Grada mogu biti smešteni i u domske ili neke druge centre.

Stanisavljević je pozvala građane da ukoliko primete lica kojima je potrebna pomoć to prijave centrima za socijalni rad, kako bi mogla biti pokrenuta procedura prijema korisnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.