U trendu

U Beogradu tri udesa, sestoro lakše povređeno

BEOGRAD – Tokom noći u Beogradu su se dogodile tri saobraćajne nesreće sa ukupno šest lakše povređenih učesnika, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Četvoro odraslih je trasportovano do Urgentnog centra, a dvoje dece na Institut za majku i dete gde im je pružena lekarska pomoć.

Dežurale su 22 ekipe i jedna pedijatrijska, a bilo je ukupno 112 intervencija, od kojih 17 na javnim mestima.

Prema rečima dežurnog lekara, do 06:00 jutros bilo je ukupno 26 interkliničkih transporta u kovid bolnice, a do Infektivne klinike u Beogradu preveženo je osam pacijenata sa simptomima kovida-19.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su nekoliko puta zbog slučajeva intoksikacije alkoholom, a svi takvi slučajevi zbrinjavani su na odeljenju toksikologije VMA.

Kao i prethodnih dana i proteklih noći javljao se veliki broj Beograđana koji su žalili na različite simptome, a brojni hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i psihijatrijski bolesnici raspitivali su se za savete lekara zbog raznih tegoba.

Povećan je bio i broj poziva astmatičara i kardiovaskularnih pacijenata, ali i onih koji su zvali zbog simtoma prehlade ili kovida.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar