U trendu

U Krnjači danas vakcinacija 30 pripadnika romske zajednice

BEOGRAD – Na vakcinalnom punktu u Krnjači u opštini Palilula danas bi vakcinu protiv kovida-19 trebalo da primi 30 pripadnika romske zajednice.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je za TV K1 da će zahvaljujući radu opštine i mobilnih timova na terenu, pripadnici romske nacionalne manjine koji su se u proteklim danima prijavljivali za vakcinaciju, danas biti vakcinisani i poručila da će Sekretarijat u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja doneti odluku o otvaranju novih punktova.

Navela je i da su u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje odštampane brošure na srpskom i romskom jeziku, koje će volonteri i zaposleni u opštini ostavljati ljudima u ostalim romskim naseljima, kako bi znali da mogu da se nakndno prijave za vakcinaciju.

„Mi ćemo u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i u zavisnosti od samog prijavljivanja u narednom periodu otvoriti punktove“, rekla je Stanisavljević i navela da je u Beogradu do sada vakcinisano 27,73 odsto od ukupne populacije punoletnih građana.

Kako kaže, zaposleni u sistemu socijalne zaštite rado su se odazvali pozivu za vakcinaciju, a više od 1.500 zaposlenih i korisnika do sada je primilo vakcinu protiv kovida-19.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić navodi da je opština od početka epidemije dala svoj doprinos u borbi sa virusom, te da je uz pomoć volontera i zaposlenih uspostavljen kol centar koji je, kaže, imao neposrednu komunikaciju sa 13.700 građana koji su dobijali informacije o vakcinaciji.

Jovičić kaže i da je opština elektronski prijavila više od 3.400 zainteresovanih za vakcinaciju, obično starijih sugrađana.

Opština Palilula je omogućila prevoz 304 osobe do mesto vakcinacije, dodaje Jovičić.

„To ćemo nastaviti da radimo i ubuduće“, poručio je on i dodao da je u planu da se novi punkt za vakcinaciju otvori u naselju Padinska Skela, te da se razmatra da još jedan bude u Slancima ili u Velikom Selu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.