U trendu

U Lazarevcu 20.aprila počinje sa radom novi Centar za decu

LAZAREVAC – Lazarevac će 20.aprila dobiti potpuno novi objekat za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, koji će imati kapacitet do 40 korisnika, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vrednost investicija iznosi više od 78 miliona dinara, a centar će pružati usluge nege, ishrane, stručne pomoći, rekreacije, brojne radionice…

Objekat će imati i dvorište sa mobilijarom, a površina objekta će se prostirati na 515 metara kvadratnih.

Posle obilaska radova, Vesić je podsetio da u Lazarevcu postoji jedan dnevni boravak, koji, kako kaže, ne ispunjava adekvatne uslove i u kome trenutno boravi 33 dece.

„Novi objekat će biti izgrađen po svim standardima, i Grad će nastaviti sa obnovom svih centara za ovakvu namenu“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, na teritoriji čitavog Beograda trenutno postoji 630 korisnika u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević poručila je da se izgradnjom novog objekta namenjenog deci nastavlja sa ulaganjem u ustanove socijalne zaštite, koji obezbeđuju najbolje uslove i za korisnike i za ljude koji rade sa njima.

„Posle Prihvatilišta za decu otvorenog pre dve godine, ovo je još jedan veliki projekat, u kome svi zajedno učestvujemo“, istakla je Stanisavljević.

Dodala je da će novi objekat u Lazarevcu imati fiskulturnu salu, senzornu sobu, kao i posebne radionice za pružanje usluga treninga.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je zahvalio u ime roditelja i građana svima koji učestvuju u izgradnji novog Centra za decu.

U novom objektu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Lazarevcu predviđen je boravak korisnika u četiri grupe, od toga dve grupe sa po šest do osam korisnika višestruke ometenosti i dve grupe sa po 12 korisnika mentalne ometenosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.