U trendu

U Lazarevcu održan protest zbog nestašice vode

LAZAREVAC – U Lazarevcu je večeras održan protest građana i predstavnika opozicionih partija – „Lazarevac žedan vode i slobode“ sa kojeg su okupljeni zatražili od nadležnih da reše pitanje vodosnabdevanja u tom gradu.

Ispred zgrade Opštine Lazarevac okupilo se oko 200 građana Lazarevca koji pored toga što žele da se reši višedecenijski problem vodosnabdevanja, traže od gradskih vlasti da ih redovno obaveštavaju kada će se restrikcije dogoditi, prenosi N1.

Zatražena je i ostavku direktora komunalnog preduzeća u ovom gradu.

Iz Demokratske stranke ovim povodom je poručeno da je današnji protest u Lazarevcu samo jedan od niza protesta nezadovoljnih građana u Srbiji a da je konkretan povod „neverovatna činjenica da građani jedne evropske države u vrelo leto 2021. godine nemaju vodu“.

„Ali to je samo jedan od razloga zbog kog su građani nezadovoljni jer svima postaje jasno da režim koji je ogrezao u kriminalu čak ni nema nameru da se bavi rešavanjem problema građana“, navodi se u saopštenju DS.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je na skupu da u narednih godinu dana sledi „borba za Srbiju u kojoj će narod pobediti „kriminalni klan“ predsednika Srbije Aleksandra Vučić, koji, kako tvrdi, „razara i pljačka državu“ gotovo deset godina.

Ranije danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je prilikom obilaska radova u Lazarevcu da će u narednih 10 dana biti raspisan tender za bušenje još tri bunara koji treba da obezbede između 28 i 30 litara vode u sekundi, čime bi za mesec i po, do dva, trebalo da bude rešen problem vodonabdevanja u centru Lazarevca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.