U trendu

U naredne tri godine sva taksi vozila u BG biće bele boje

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmene i dopune odluke o taksi prevozu koje podrazumevaju da u naredne tri godine sva taksi vozila budu bele boje.

“Smatramo da je veoma važno da se uredi taksi prevoz kao deo javnog prevoza i ovo je samo jedna od promena koje će se dogoditi kako bi taksi prevoz bio na nivou koji je potreban kako onima koji rade u njemu tako i korisnicima”, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da gradska vlast želi da taksista postane cenjeno zanimanje kao i svako drugo, a ne da bude “socijalni ventil, kako je to bilo decenijama unazad“.

“Želimo da uredimo ovu oblast. Prvi korak je uradila Vlada Srbije kada je donela odluku o subvencijama za taksiste. Te subvencije su 8.000 evra po automobilu, koji ne sme da bude jeftiniji od 13.000 evra”, rekao je Vesić i dodao da je to velika pomoć za taskiste.

Pojasnio je da odluka koju su danas usvojili gradski odbornici podrazumeva da u naredne tri godine sva taksi vozila u Beogradu moraju biti bele boje.

“Taksisti koji budu koristili subvencije Vlade Srbije odmah će morati da kupuju vozila koja su bela, a oni koji ih ne koriste imaju rok od tri godine da ofarbaju automobile ili ih zamene”, pojasnio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.