U trendu

U Novom Sadu protest zbog prebijanja gradjanskog aktiviste Milana Vujića

Protest „Stop nasilju! Za sve naše ljude“ održan je večeras u Novom Sadu, povodom nedavnog napada na gradjanskog aktivistu, studenta novosadskog Pravnog fakulteta Milana Vujića.

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Svetozar Čiplić pozvao je kolege sa univerziteta da osude napad na svog studenta.

„Niko od njih nije podigao glas, niti se zapitao zašto je njihov student Milan prebijen samo zato što je hrabro iskazivao svoje mišljenje“, rekao je Čiplić na protestu ispred zgrade suda i tužilaštva u Novom Sadu.

Čiplić koji je bivši sudija Ustavnog suda Srbije rekao je da bi u zgradi ispred koje je održan protest, trebalo „da se dešava pravda i da se sudi nepravdi“.

Osnivač pokreta „Novi optimizam“ iz Zrenjanina Branislav Grubački rekao je da Novim Sadom, Vojvodinom i Srbijom vladaju „radikalski ološ i njihovi naslednici“.

„Ovo društvo je diktatura jednog čoveka i to moramo da prekinemo. Društvo u kojem nema dijaloga završava nasiljem, a mi to ne želimo“, kazao je Grubački.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je podsetila da je prethodno u Novom Sadu prebijen aktivista i član Demokratske stranke Dejan Bagarić, te da je bilo pitanje dana kada će se dogoditi novo nasilje prema političkim neistomišljenicima.

Učesnici protesta su potom prošetali do Gradske kuće, nakon čega su se razišli.

Milan Vujić (22) pretučen je u nedelju uveče u Novom Sadu, a protiv napadača policija je podnela krivičnu prjavu za nanošenje teških telesnih povreda.

Vujić je ispričao da ga je iznenada na ulici napao mladić uz povike da pazi šta objavljuje na Tviteru.

Mladi gradjanski aktivista imao je frakture kostiju lica i slepoočnice, nakon čega je uspešno operisan u kliničkom centru Vojvodine i otpušten na kućno lečenje.

Milan Vujić je gradjanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa gradjanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar