U trendu

U Paraćinu obuka za digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima

U Paraćinu je u toku obuka za digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima koja ima za cilj da pomogne ženama u tim područijima da savladaju rad na računaru i ovladaju preduzetničkim veštinama kako bi mogle da pokrenu sopstveni posao.

Predsednica Udruženja „Jednake mogućnosti“ Nataša Gospić rekla je da obuka podrazumeva sticanje znanja iz dve oblasti – rad na računaru i veštine digitalnog preduzetništva.

„Prvi deo obuke obuhvata rad na računaru, a u drugom delu polaznice će raditi osnove digitalnog preduzetništva, korišćenje društvenih mreža za svoju promociju, za promociju udruženja koje mogu da formiraju i za predstavljanje njihovih proizvoda“, kazala je Gospić.

Članica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Paraćin Ivana Jovčić rekla je da je interesovanje žena za tu obuku bilo iznad očekivanja.

„Nama to pokazuje da žene u Paraćinu žele da uče i nadogradjuju svoja postojeća znanja i da imaju volje i ideje da pokrenu novi biznis. Sve polaznice nakon obuke dobiće setifikat koji dokazuje da poseduju stečeno znanje u oblasti digitalnih i preduzetničkih veština“, kazala je Jovčić.

Ta obuka je deo projekta „Digitalne i preduzetničke veštine za žene iz ruralnih područja“ koji se realizuje u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ministrstva za evropske integracije Srbije.

Obuka je besplatna, a polaznicama iz seoskih mesnih zajednica biće nadoknadjeni putni troškovi.

Osim u Paraćinu projekat se sprovodi i u Ljuboviji, Ivanjici, Kuršumliji, Kniću i Majdanpeku.

Obuka je organizovana u saradnji organizacije Udruženja „Jednake mogućnosti“ iz Beograda i opštine Paraćin i završava se u subotu, 9. februara.

Obuku pohadja 20 žena iz paraćinske opštine.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.