U trendu

U petak počinje izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će u petak, 25. februara početi izgradnja sekundarne kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Vesić je naveo da je izgradnja kanalizacije deo zajedničkog projekta Grada Beograda, Evropske investicione banke i Evropske unije.

„Kanalizacija na levoj obali Dunava gradi se iz sredstava grada Beograda koji obezbeđuje 20 miliona evra i Evropske investicione banke koja daje 35 miliona evra kroz kredit. U petak počinjemo da radimo prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada Beograda“, rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Naveo je da u petak počinje da se radi prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada Beograda, te da je reč o izgradnji pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže za deo naselja Krnjača.

Vesić je dodao da je Grad Beograd već završio izgradnju preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Krnjača kao i da je u toku izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2″.

„Ova kanalizaciona crpna stanica prihvataće najveći deo otpadnih voda leve obale Dunava i potiskivaće ih ka postrojenju za prečišćavanje u Krnjači za koji smo raspisali tender koji se realizuje na osnovu ugovora između Grada Beograda i Evropske investicione banke“, kazao je Vesić.

Rekao je i da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača“, sa planiranim proširenjem kapaciteta fabrike u budućnosti.

„Do petka naredne nedelje, po dobijanju saglasnosti EIB-a na tendersku dokumentaciju, raspisuje se javna nabavka za izgradnju 80 kilometara kanalizacije na području naselja Krnjača, sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, Borči i Kotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica“, naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da ukoliko Evropska investiciona banka iz nekog razloga ne raspiše tender, to će uraditi Grad Beograd.

„To je moja definitivna odluka koju sam saopštio predstavnicima Evropske investicione banke. U svakom slučaju, građanke i građani sa leve obale Dunava ne treba da brinu jer će tender za taj deo kanalizacije biti raspisan“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.