U trendu

U planu projektovanje i izgradnja novh 100 km kanalizacione mreže u Obrenovcu

OBRENOVAC – Realizacijom projekta „Čista Srbija“ na teritoriji opštine Obrenovac planirani su projektovanje i izgradnja novh 100 kilometara kanalizacione mreže.

U Breštanskoj ulici, u mesnoj zajednici Urovci, u toku je izgradnja kućnih priključaka za kanalizacionu mrežu, odnosno završni radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

„Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu i kao takav traje dugo“, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Branko Matić, navodi se na opštinskom sajtu.

Naveo je da građani zbog izgradnje kanalizacione mreže imaju dosta problema u svakodnevnom funkcionisanju, posebno u delovima grada gde su ulice uske, pa delovi na kojima su izvođeni radovi ostanu neki period neasfaltirani.

„Međutim, procedura je takva, da treba sačekati neko vreme, pre samog asfaltiranja, kako ne bi došlo do pucanja asfalta“, rekao je Matić koji je zamolio građane za strpljenje dok traju radovi, ali i najavio nove građevinske radove u naselju Mladost.

Takođe, istakao je da je dobijena građevinska dozvola za izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Barič i najavio početak građevinskih radova u tom delu opštine Obrenovac.

Naveo je da je projektom obuhvaćena izgradnja kanalizacione mrže u mesnim zajednicama Zvečka, Urovci, Krtinska, jedan deo naselja Gaj, kao i deo industrijske zone.

Takođe, dodao je da se radi na projektovanju nastavka mreže u Zvečkoj, od nadvožnjaka do Ratara, kao i deo Mislođina, ali i ceo Barič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.