U policiji zadržan vozač oduzetog auta CarGo, ostali pušteni

BEOGRAD – Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje od 48 sati samo vozaču automobila udruženja CarGo kome je oduzeto vozilo, jer je zvao kolege kako bi ometali odnošenje vozila Parking servisa.

Ostali koje je plolicija noćas privela, pušteni su nakon saslušanja i protiv njih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku za krivicno delo „ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“ iz Zakona o javnom redu i miru, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Zadržani vozač će u roku od 48 sati biti priveden u tužilaštvo na saslušanje zbog istog krivičnog dela, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku postupka.

Članovi udruženja CarGo okupili su se na poziv kolege kome je pretilo oduzimanje vozila i neko vreme blokirali saobraćaj na potezu od tržnog centra „Ušće“ do Palate Srbija na Novom Beogradu, a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege „pauk“ Parking servis, ipak, odvezao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.