U trendu

U ponedeljak pretežno oblačno i sveže

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde slaba kiša, na planinama slab sneg, a uveče se očekuje razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 4 do 9, a najviša do 11 do 15 stepeni.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno i sveže, uz slab do umeren vetar, uveče razvedravanje. Najniža temperatura biće 7, a najviša 15 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će u utorak ujutro uglavnom biti vedro i hladno, ponegde slab mraz, dok se u toku dana očekuje naoblačenje s kišom, u višim planinama sneg, uveče pojačanje padavina i vetra.

U sredu, četvrtak i petak oblačno, hladno, vetrovito, kišovito, u brdsko-planinskim predelima sneg, na visinama iznad 800 metara stvaranje snežnog pokrivača visine 10 do 30 cm. U noćnim i jutarnjim satima kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Ukupna količina padavina biće od 20 do 50 milimetara.

U subotu i nedelju ujutro hladno sa slabim mrazem, danju pretežno sunčano i malo toplije, a u ponedeljak naoblačenje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 17. april:

Osobama sa cerebrovaskularnim i disajnim oboljenjima se i dalje savetuje opreznost usled očekivane biometeorološke situacije.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu promenljivog raspoloženja, glavobolje i bolova u mišićima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.