U trendu

U Skadarliji slavlje uz zvuke trube, među gostima dosta stranaca

BEOGRAD – Osim na centralnim beogradskim ulicama, doček 2023. godine tradicionalno je večeras organizovan u brojnim prestoničkim restoranima, kafanama i klubovima, a tako je i u Skadarliji gde je slavlje uveliko u toku.

Građani i gosti prestonice već oko 20.30 sati počeli su da pristižu u najpoznatiju gradsku beomsku četvrt, gde atmosferu dodatno „podgrevaju“ ulični trubači.

Za dobar provod u restoranima zaduženi su orkestri, ali i tamburaši što je tradicionalno slučaj u restoranu „Tri šešira“ koji je, prema rečima menadžera Davora Rančića, popunjen do poslednjeg mesta.

Kapacitet tog restorana je oko 300 mesta koja su odavno rezervisana, rekao je Rančić za Tanjug i naveo da im je skoro polovina gostiju došla iz regiona.

„Očekujemo najluđi provod, kao što je uvek u restoranu ‘Tri šešira’, a u novoj godini svima želim zdravlje“, rekao je Rančić.

Da su sva mesta odavno rezervisana potvrđuje i menadžer restorana „Dva jelena“, Miloš Petrović, koji kaže da svaka sala tog lokala ima svoj orkestar koji će zabavljati goste u najluđoj noći.

„To su naši standardni orkestri, biće veselo, biće sjajan provod. Očekujem sjajnu atmosferu, danas smo ovde imali festivalsku atmosferu, nakon čega smo ispraznili restoran da bi se spremili za večerašnji doček“, rekao je Petrović.

Neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine izmamilo je goste u bašte lokala širom Skadarlije, a kako kažu, u novoj godini sebi i najmilijima pre svega žele dobro zdravlje.

„Prvo želim jednu bebu, da mi je muž živ i zdrav i da ostane ovakav kakav jeste“, kaže Dada iz Bijeljine koja od večerašnjeg provoda očekuje da bude „spektakularan“.

Skadarliju je posetilo dosta omladine, među kojima i Aleksandra koja je u provod pošla sa drugaricama.

„Želim da budemo mnogo srećne i uspešne i da u ovim srednjim dvadesetima procvetamo“, rekla je ona.

Marko iz Novog Sada, kome je ovo prvi put da novu godinu slavi u Beogradu, poželeo je sreću i ljubav, kao i da se večeras provede na nekoj dobroj tehno žurci.

Slične želje ima i Tomislav iz Livna koji je u Beograd došao sa društvom, a kako kaže, za sada se provode odlično.

„Sve je super, i grad i ljudi. Ceo grad smo obišli i svugde je top“, rekao je on i dodao da su, između ostalog, bili u Ulici kneza Mihaila, te da će posetiti i Sava promenadu.

Među gostima iz inostranstva je i Ana iz Poljske koja, kako kaže, svaku novu godinu dočekuje u raznim glavnim gradovima, a u Beogradu očekuje mnogo dobrih restorana i druženje sa srećnim ljudima.

Pred kameru ekipe Tanjuga stao je i kostimirani Deda mraz, koji je u šaljivom tonu otkrio da je deci već podelio paketiće, dok će ih preostali dobiti u predstojećoj noći.

„Sebi želim dobro zdravlje, a svim ljudima da više međusobno komuniciraju, a manje da gledaju telefone. Da se više druže, pričaju, smeju…“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar