U Skadarliji u toku rekonstrukcija kanalizacione mreže

BEOGRAD – U Skadarliji su u toku radovi na trećoj, završnoj fazi rekonstrukcije, a trenutno se radi rekonstrukcija kanalizacione mreže u dužini od 70 metara.

Prema rečima Vladimira Šobota iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, ujedno se radi i rekonstrukcija 16 revizionih silaza.

„Kada sledeće subote bude završen taj posao, naše kolege iz sektora kanalizacije nastavljaju radove na rekonstrukciji kišnih slivnika i olučnih veza, sve do Ulice Strahinjića bana. Od sledećeg ponedeljka pridružuju im se i kolege iz vodovodne mreže, koji će raditi rekonstrukciju cevovoda u dužini od 150 metara na istom pravcu“, rekao je Šobot, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Nakon toga, istakao je, Skadarska ulica će imati kompletno novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu, nove šahtove, propustljivost kišne kanalizacije biće mnogo bolja i neće biti problema sa pritiskom.

Šobot je dodao da se ovaj deo radi prvi put i podsetio da je „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ranije obnovio deo Skadarske ulice.

„Preostalo je još da se završi rekonstrukcija ovog središnjeg dela, a odlučeno je da se radovi obave baš sada, kada zbog pandemije i nema mnogo posetilaca. Očekujemo da će sve biti spremno za proleće, odnosno leto, u periodu udarne turističke sezone“, istakao je Šobot.

Naveo je da će radovi koje izvode ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, ukoliko ih vreme posluži, biti gotovi do 15. marta.

Planirano je da ukupni radovi u okviru završne faze rekonstrukcije ovog dela Skadarlije budu završeni polovinom maja, te da sve bude spremno za predstojeću turističku sezonu, kada se ujedno očekuje više posetilaca, podseća se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.