U trendu

U skladištu nije bilo eksplozivnih ni otrovnih materija

BEOGRAD – U skladišnom objektu u Luci Beograd, u kome je rano jutros izbio požar, nisu bile lagerovane eksplozivne niti otrovne materije, saopštilo je danas Akcionarsko društvo Luka „Beograd“, navodeći da će nadležne institucije utvrditi uzrok požara kao i da još uvek nije poznata visina nastale štete.

Kako se navodi, požar je izbio u Lameli 10 objekta „Metalci“ koja ima površinu 4.500 kvadratnih metara i izdata je u zakup.

Reč je o dva zakupca koji se bave špediterskim i skladišnim uslugama, navodi se i dodaje da u skladištu nisu bile lagerovane eksplozivne niti otrovne materije, kao i da je prostor bio zaključan bez fizičkog prisustva službenih lica.

Naglašava se da u požaru nema nastradalih i povređenih.

Kako se precizira, hala „Metalci“ najveći je objekat Luke Beograd, ukupne površine 46.000 kvadratnih metara, podeljena je u 10 lamela, a ona koja je zahvaćena požarom je zapadna koja se nalazi uz glavnu ulaznu portirnicu Luke Beograd.

„Šta je uzrokovalo nastanak požara tek će utvrđivati nadležne institucije. U ovom trenutku nam nije poznata visina nastale štete, niti koliko će koštati sanacija oštećenog dela objekta“, navodi se u saopštenju.

Precizira se da se protivpožarna centrala u skladišnom objektu oglasila u 5:50 sati, a da su vatrgasci pozvani u 5:52.

Takođe, navodi se da se požar širio velikom brzinom i da su od njegove siline popucala sva stakla na lameli objekta, te da je došlo urušavanja betonske galerije u njegovoj unutrašnjosti.

Ističe se da je odziv vatrgosasne brigade bio veoma brz i efikasan, da su prva vozila stigla na mesto požara nekoliko minuta posle šest sati nakon čega je, dodaje se, usledila brza mobilizacija velikog broja vatrogasaca i vatrogasnih vozila.

Požar je stavljen pod kontrolu do 9 sati, uprkos vetru koji je ometao gašenje, navodi se u saopštenju u kom se izražava žaljenje što je požar uznemirio stanovnike Dorćola i ostale sugrađane.

„Izvinjavamo se svima koji su zbog toga imali neprijatnosti i zahvaljujemo vatrogascima, policiji i Hitnoj pomoći što su se odazvali na lice mesta u najkraćem mogućem roku“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.