U trendu

U Srbiji trenutno 538 migranata, na Horgošu i Kelebiji ne više od 200

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da u smeštajnim kapacitetima za migrante u Srbiji trenutno ima 538 migranata, a da na prelazima Horgoš i Kelebija nema više od 200.

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da nema velikih grupa migranata i da se nada da Hrvatska više neće zatvarati granični prelaz Batina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske juče je saopštilo da je na graničnom prelazu Batina, prema Srbiji, postavljena ograda radi sprečavanja eventualnog nezakonitog ulaska u Hrvatsku, zbog čega je taj prelaz u sredu uveče bio zatvoren za saobraćaj.

Govoreći o najnovijim porukama da državni vrh Srbije nije poželjan na obeležavanju zločina u Srebrenici 11. jula, Vulin je kazao da mu je žao što je organizacija Majke Srebrenice deo „licemerne politike igre“ i da takvo ponašanje prema Srbiji ne može proći bez reakcije.

Vulin je dodao da od predstavnika Srbije nikada nisu došli „loši signali“ i da nije napravljen nikakav gest koji bi izazvao nestabilnosti u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar