U trendu

I u Srbiju stiže zima: U Cirihu i Minhenu sneg i mećave, moguće poplave! (video)

Zapadnu Evropu jutros su šokirale vremenske neprilike – u jednom delu Austrije, Nemačke, Švajcarske i Francuske tokom jutra je padao jak sneg, a u nekim manjim gradovima zabeležena je i mećava.

Kako vreme na Zapadu obično posle 24 do 48 sati stigne i u Srbiju, evidentno je da su zaposleni u RHMZ pogodili da će sredinom ove nedelje u Srbiji, pa i u Beogradu padati sneg.

https://twitter.com/_Lexi_Potter/status/854296831597170688

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

„Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima“, rekao je Marić a prenosi MUP.

On je ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

„Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi“, rekao je Marić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.