U trendu

U Tiršovoj od danas još 42 parking mesta za građane

BEOGRAD – U Beogradu u ulici Tiršova 10 danas su ukinuta 42 parking mesta za parkiranje državnih organa i ona će biti dostupna roditeljima koji dovode decu na lečenje u Univerzitetskoj dečjoj klinici u toj ulici.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je od pratilaca na „TikToku“ i drugim društvenim mrežama saznao da državni organi imaju na raspolaganju 42 parking mesta, a da roditelji koji dovode decu u bolnicu mogu da koriste sedam mesta za parkiranje.

„Zato smo problem rešili i uz 42 parking mesta i onih sedam koja su građani mogli da koriste, sada imaju ukupno 49 . U ime onih koji nisu razmišljali izvinjavam se, a danas smo to vratili na normalno stanje i ta parking mesta su na raspolaganju građanima“ , rekao je Vesić.

Naveo je da je sada ostalo 20 parking mesta za državne organe i dodao da smatra da građani sa decom moraju da imaju prioritet kada je reč o parkiranju, ističući da su ranije, pre ukidanja parking mesta, državnim organima bila na raspolaganju 62 parking mesta.

„Ovo je klasičan primer nerazmišljanja. Većina parking mesta bila je odvojena za državne organe u ulici gde roditelji dovoze decu na lečenje i gde ima potrebe da postoje mesta za njih“, rekao je Vesić u ulici Tiršova 10.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.