U trendu

U toku radovi na osnovnoj školi u Grockoj

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na rekonstrukciji stolarije i fasade Osnovne škole „Ilija Garašanin“, u Grockoj, čija je vrednost, kako kaže, 49 miliona dinara.

Istakao je da je ta škola četvrta od ukupno sedam osnovnih škola u toj opštini u koju se, kako kaže, ulažu značajna sredstva u poslednjih nekoliko godina.

„U ovu školu decenijama nije ulagano. Zamenom kompletne stolarije poboljšaće se i bezbednost, a i škola će tokom zime biti toplija, uz uštedu energenata“, rekao je Gak prilikom obilaska.

Gak je rekao da će školska godina u ovoj školi početi nesmetano, jer će radovi na dva sprata škole biti potpuno završeni pre dolaska dece, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, ostali radovi biće završeni do kraja oktobra.
Najavio je da na ovoj opštini u planu i izgradnja nove zgrade muzičke škole.

Podsetio je da u školu „Ilija Garašanin“ ide oko 850 učenika, dok cela teritorija opštine Grocka ima oko 5.900 osnovaca.

„Samo u poslednje tri godine, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je u opremanje gročanskih škola neophodnom opremom uložio oko 32 miliona dinara“, rekao je Gak, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar