U trendu

U toku sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada počela je nešto posle 10.30, a nakon usvajanja dnevnog reda, odlučeno je da se o predlozima koji se usvajaju po skraćenom postupku odbornici izjašnjavaju prozivkom, na zahtev opozicije.

U skraćenom postupku odlučuje se o rešenjima o razrešenju i imenovanju v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad, kao i o rešenjima o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora.

Na početku sednice, šef odborničke grupe Dveri Radmila Vasić zatražila je da se na dnevni red uvrsti njihov predlog da se razgovara o otkazivanju Evroprajda, međutim, predsednik parlamenta Nikola Nikodijević rekao je da to pitanje nije u nadležnosti Grada, već Republike, pa bi bi poslanici Dveri trebalo da podnesu svoj zahtev republičkoj skupštini.

On je Vasić izrekao i dve opomene, rekavši joj da koristi govornicu za političke govore, a nakon što je Vasić ipak ostala za govornicom, Nikodijević joj je oduzeo reč do kraja sednice.

Inače, odbornici će danas razmatrati i dogovor Grada i privatnih prevoznika o većoj ceni rada na osnovu koje privatnici obavljaju prevoz putnika, kao i odluku o zabrani postavljanja reklama i drugih natpisa sa spoljašnje strane vozila, kao ni sa unutrašnje strane prozora.

Na dnevnom redu je i odluka o realizaciji lokalnog Plana upravljanja otpadom za prošlu godinu, kao i izveštaj o bezbednosti saobraćaja u gradu tokom 2021. godine.

Na dnevom redu će se naći i predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog sredstvima donacije Vlade Japana, kao i Predlog odluke o izmeni odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.