U trendu

Udovicic: Vracen stari sjaj Beogradskom maratonu

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjevio je danas, nakon starta 35. Beogradskog maratona, da je oduševljen da je vraćeni sjaj Beogradskog maratona kroz puni kapacitet takmičara koji učestvuju na njemu i da Beograd apsolutno zaslužuje takvu manifestaciju.

U izjavi za Tanjug, Udovičić je rekao da učešće 1.200 takmičara iz inostranstva, sa svih kontinenata, iz više od 70 zemalja, i ukupno 6.700 takmičara koji učestvuju u maratonu i polumaratonu pokazuje koliko Beograd živi za sport, voli sport i koliko Srbija jeste zemlja sporta.

„Mislim da je danas najvažnija poruka poslata iz Trke zadovoljstva, gde na Međunarodni dan porodice, svi zajedno treba da shvatimo koliko je važno da se na svakodnevnom nivou bavimo fizičkim aktivnostima, koje su, dokazano je, preduslov zdravlja“, poručio je Udovičić.

Zato je, naglašava, važno i moramo da promovišemo sve manifesticije, pogotovo takvu, koja ima svoju tradiciju i koja je pokazala i dokazala da je brend našeg grada.

On je dodao da svi zajedno moramo da se bavimo sportom i da kroz promociju takvih aktivnosti pokušamo da dođemo do svakog pojedinca i da ga motivišemo.

„Smatram da svaki učesnik današnjeg maratona koji je stao na start već pobednik. Odlukom da učestvuje, da se neko vreme spremao, da se žrtvovao i da je podredio svoj život ovoj manifestaciji je pobeda sama po sebi. To je jedna ideja koja apsolutno treba da se prati i promoviše, a Beograd apsolutno zaslužuje jednu ovakve i slične manifesticije“, poručio je ministar omladine i sporta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.