U trendu

Udruženja gradjana traže zaustavljanje rušenja na beogradskom Neimaru

Nekoliko udruženja gradjana zatražilo je danas da se zaustavi rušenje po beogradskom naselju Neimar, koje su nazvali varvarskim divljanjem investitora.

Društvo za ulepšavanje Vračara, Udruženje Topolska i Društvo za uredjenje i ulepšavanje Krunskog venca saopštili su da je najnovija meta investitora predratna vila u Ulici Internacionalnih brigada 47.

Gradjani u saopštenju traže da se sve zaustavi dok Skupština Beograda ne usvoji Plan zaštite Neimarske padine, što je predvidjeno najkasnije za jun.

U saopštenju se navodi da je planom Sekretarijata za urbanizam i gradjevinske poslove Beograda, predvidjeno da ta zgrada bude srušena, da bi na tom mestu bila izgradjena nova zgrada sa tri sprata i sa četvrtim, povučenim spratom.

„Zahtev za usvajanje tog urbanističkog projekta podnelo je privredno društvo ‘Fimco Invest’ iz Beograda. Sekretarijat je juče objavio oglas Javne prezentacije urbanističkog projekta za izgradnju stambenog objekta na mestu na kome se nalazi sadašnja predratna vila“, navodi se u saopštenju.

Udruženja insistiraju da se pod hitno obustavi usvajanje tog projekta i da se zaustavi svako dalje rušenje na području Neimara, do usvajanja Plana zaštite Neimarske padine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.