U trendu

Udruženje gradjana: Pojavljivanje Vučića pored Palme u Jagodini šalje pogrešnu poruku javnosti

Udruženje gradjana „Fenomena“ iz Kraljeva saopštilo je danas da „jučerašnje pojavljivanje na otvaranju fabrike u Jagodini predsednika Srbije Aleksandra Vučića u društvu sa narodnim poslanikom Draganom Markovićem Palmom, sa kojim se povezuje slučaj seksualne eksploatacije, šalje pogrešnu poruku javnosti, potencijalnim žrvama seksualne eksploatacije i tužilaštvu“.

Fenomena navodi da „na taj način najviši organi u državi obeshrabruju žrtve i njihove porodice da prijave nasilje i tako direktno utiču da se ova vrsta nasilja slobodno može nastaviti i u budućnosti“.

Koordinatorka mreže Žene protiv nasilja u Srbiji i predsednica Udruženja Fenomena Dragana Veljović je rekla da je važno da znamo „da li postoje uticaji na Tužilaštvo, da li se predistražni postupak neometano sprovodi, da li se dokazi prikupljaju i izvode u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, i najvažnije – jesu li žrtve bezbedne u ovim procesima“.

Ona je dodala da „u Srbiji ništa neće biti isto kao pre ako Tužilaštvo dosledno sprovede ovaj postupak, za sve sadašnje žrtve i sve potencijalne žrtve to će značiti da je država ipak jača od pojedinačnih interesa i da je snažnija od nasilnika – kako bi uvek moralo da bude“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.