U trendu

Udruženje 'Ulice za bicikliste' u subotu organizuje biciklističku vožnju u Beogradu

 Udruženje „Ulice za bicikliste“ saopštilo je da će sutra u Beogradu, po 128. put biti organizovana „biciklistička vožnja poslednje subote u mesecu“, kao i da će taj dogadjaj biti posvećen stvaranju nove krovne organizacije biciklističkih udruženja iz Srbije, pod nazivom Biciklistička unija Srbije.

„Ovu organizaciju Ulice za bicikliste pokreću u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju, Novosadskom biciklističkom inicijativom i Sigurnim stazama iz Bora. Ideja stvaranja mreže je promocija, implementacija i zagovaranje usvajanja strategije razvoja biciklističkog saobraćaja koja bi trebalo da bude završena i usvojena tokom 2022. godine, a u kojoj su učestvovala i pomenuta udruženja“, navodi se u saopštenju.
Strategijom razvoja biciklističkog saobraćaja planiran je sistematski rad na unapredjenju uslova za vožnju bicikala u Srbiji, osavremenjavanje propisa, unapredjenje biciklističke infrastrukture i uvodjenje podsticajnih mera za korišćenje bicikla.

Početak vožnje biciklista je sutra u 16.30 sati, na Trgu Nikole Pašića, a vožnja, koja će trajati oko jedan sat, završava na Adi Ciganliji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.