U trendu

Ugostitelji u Ćupriji oslobođeni plaćanja zakupa javne površine

Odbornici Skupštine Opštine Ćuprija danas su usvojili odluku o oslobađanju plaćanja ovogodišnjeg zakupa za zauzimanje javne površine čime ta opština pomaže ugostiteljima koji su zbog epidemije radili otežano.

Kako se navodi na sajtu Opštine Ćuprija, osnov te odluke koja se prvenstveno tiče ugostiteljskih objekata, jeste težnja te lokalne samouprave olakša rad poslovnim subjektima koji su zbog proglašene epidemije imali problema u poslovanju.

Predsednik Opštine Ćuprija, Jovica Antić, podneo je inicijativu da se pravna lica koja se bave ugostiteljstvom na teritoriji te opštine, oslobode plaćanja dela obaveza za zakup javnih površina, i da im se omogući da zaostale obaveze plate kroz reprogram. Na taj način bi Opština Ćuprija pomogla zaposlenima u ugostiteljstvu.

Na sednici je usvojen i predlog izmene i dopune odluke o budžetu za ovu godinu. Predložene izmene uglavnom se odnose na pozicije kapitalnih objekata gde je, kod jednih, došlo do promene izvora finansiranja, a kod drugih vremena realizacije.

Objašnjavajući odluku o rebalansu, Antić je rekao da se radi o 122 miliona dinara koje je Vlada Srbije prenela opštini za komunalno uređenje Industrijske zone Dobričevo.

U Industrijskoj zoni u toku je izgradnja nemačke fabrike auto delova „SMP Automotiv“ na 19.000 kvadratnih metara. Ta fabrika bi, po najavama, trebalo da zaposli 450 radnika, a početak proizvodnje očekuje se već ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.