U trendu

Uklanjanje deponije ispred Tehničke škole u Železniku

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u okviru akcije „Problem manje“ radovima na uklanjanju deponije u naselju Železnik na opštini Čukarica i ocenio da samo ako se razgovara i ukazuje na probleme oni mogu da se rešavaju veoma brzo.

Kako se navodi, Vesić je rekao da mu je u razgovoru s građanima, koje je imao prošlog četvrtka, skrenuta pažnja na problem koji ima Tehnička škola u Železniku i da se danas taj problem rešava.

„Ovde su danas sva javna preduzeća koja će očistiti komunalni otpad, koji sprečava đake i njihove nastavnike da normalno dođu do škole. Na ovaj način rešićemo jedan veliki komunalni problem. Da bismo ovaj problem rešili trajno, moraćemo ozbiljnije da se pozabavimo ovim prostorom jer je ovo nekad bila industrijska zona, pa samim tim ima dosta nerešenih imovinskih odnosa“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, taj prostor se pretvara u ulicu, parking mesta će biti urađena i postavljena ograda kako bi se sprečilo bacanje otpada i zaštitio prostor oko reke.

Dodao je da će taj deo grada dobiti kanalizaciju kada se završi fabika za preradu otpadnih voda u Ostružnici.

„Nije lako, ima mnogo problema u gradu, ali ako čujemo jedni druge i ukazujemo jedni drugima na probleme, stvari mogu da se rešavaju veoma brzo. Zato je važno da razgovaramo, da oni koji vrše lokalnu vlast budu upućeni u to kako da brzo rešavaju obične probleme građana“, kazao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Psiholog u Tehničkoj školi u Železniku, Ivana Mihailović zahvalila je Vesiću i Gradu na podršci, što su uvideli i rešili ovakav jedan ozbiljan problem kao što je deponija ispred škole.

Događaju su prisustvovali sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Strahinja Danilović, direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić, direktor JKP „Zelenilo – Beograd“ Slobodan Stanojević i direktor JKP „Beograd-put“ Ivan Tejić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar